Tack till er som deltog i vårt digitala föräldramöte igår och tack för positiv respons! Härligt att det fungerade så bra. Kanske framtidens sätt att ha möte på 😉 För er som inte kunde delta igår så finns en inspelning samt Powerpoint från mötet i inlägget före veckobrevet. Där finns även svar på en fråga som vi missade att svara på under mötet.

Den här veckan har vi haft stor frånvaro av elever i klassen. Det här är något som hela skolan har haft, så det är inget unikt för vår klass. Vi får hoppas att det är lite vanliga förkylningar så här vid skolstart och att det klingar av inom de närmaste veckorna.
Den senaste informationen kring Covid och sjukdom hittar ni i senaste informationsbrevet från våra rektorer.
Vid annan sjukdom, som exempelvis magsjuka, ska man vara symptomfri i 48 timmar innan återgång till skolan.
Vi har jobbat på i stort sett som vanligt i skolan, men ändå försökt att inte gå allt för snabbt fram, så att de som är hemma inte missar allt för mycket. Det är många av er som varit bra på att komma förbi och hämta läxor hem till ert sjuka barn. Har man ett barn som är hemma mer än 1 dag, så är det bra om man hör av sig till mig för en liten avstämning så vi kan se om det är något man ev. behöver ta hem och jobba ikapp. Naturligtvis beror det på hur sjuk man är om man orkar jobba hemma eller inte.
Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Aa  och ordbilderna var och är.
I matematiken har vi pratat om tecken för större än >och mindre än< samt tecknet för lika mycket =.
I No jobbar vi med årstider och pratar just nu om hösten.
Idag, fredag avslutade vi dagen med ett gemensamt Röris pass på asfaltsplanen. Förra året hade vi Röris varje fredagmorgon 7.50-8.00. I år kommer det istället att ligga på fredagar mellan 12.45-13.00. Så vi avslutar dagen och veckan i klassrummet först och sen går vi gemensamt ut och har Röris som sista punkt på dagen. På det här passet är alla på hela skolan välkomna att vara med. Det känns som en kul avslutning på skolveckan. Vi har tränat lite Röris inne i klassrummet under veckan.

Påminner om att ni som ännu inte gått in och bokat er på ett Lära känna samtal, går in och gör det.

Det är inget föräldraråd den 15/9 utan det kommer istället att bli ett under v.42. Dag och tid kommer närmare.
Vi har fått 2 representanter i klassen till föräldrarådet och det är Therese Östlund mamma till Ebba och Isabel Magnil mamma till Arvid.

Vi har studiedag på måndag 14/9. Fritids är öppet som vanligt.

Eftersom det är studiedag på måndag så kommer nästa veckas läsläxa att skickas hem idag, fredag istället, så har man några fler dagar på sig att lästräna om man önskar. Läxan är som vanligt till på torsdag.

v.38

måndag 14/9     Studiedag

tisdag 15/9

onsdag 16/9        Idrott

torsdag 17/9       Kom ihåg läxan åter till skolan.

fredag 18/9        Musik

Trevlig helg!