Det märks att vi har kommit in i hösten och det har blivit kyligare utomhus. De allra flesta barn har bra med kläder på sig på morgonen när de kommer till skolan, men det är många som under dagen gärna vill vara ute på raster i bara sina tröjor och inte jacka och överdrag. Jag pratar med dom här och försöker i möjligaste mån att se till att alla är bra klädda när de går ut på rast, men det är inte alltid som jag hinner med. Det är därför bra om ni tar och pratar hemma också med era barn om vikten av varma kläder utomhus på raster. Vi gick i onsdags igenom kvarglömda kläder högen i vår hall och det som blev över av kläderna, gav jag vidare till fritids som där skulle gå igenom högarna med fritidsbarnen. De kläder som sen blir över läggs i lådor som ni föräldrar kan gå igenom när ni hämtar eller lämnar barn idag fredag. Lådorna står under entrén vid matsalen.
I svenskan har vi den här veckan jobbat med bokstaven Nn och ordbilderna kan och har. I matematiken är vi nu i slutet på kapitel 2 och lär oss just nu att räkna med pengar. Vi jobbar både med addition och subtraktion. Målet är att kunna använda begreppet kronor och dess förkortning kr samt att känna till 1, 2 och 5 kronor och kunna utföra beräkningar i addition och subtraktion med pengar. Vi kommer under nästa vecka att göra en diagnos på kapitlet för att se vad vi lärt och eventuellt behöver jobba mer med.
I So har vi den här veckan pratat om Barnkonventionen och vad det är för något. Vi har pratat om några av de 54 reglerna som finns i den, och fördjupat oss lite mer i
Artikel 28: Barn har rätt till utbildning. Vi har gemensamt tittat på en film och bilder från olika klassrum runt om i världen och diskuterat att skolor kan se väldigt olika ut beroende på vart i världen man bor. Alla barnen fick sen rita och måla sin drömskola, och det blev många härliga bilder.

Min drömskola