Vi har den här veckan jobbat med bokstaven Jj.
I Den magiska kulan återstår nu bara ett kapitel och sen så är boken utläst. Vi sparar dock det kapitlet till veckan efter påsk så därför har vi ingen läsläxa nästa vecka.
I matematiken har vi börjat med tiotalsövergång från talet 8 och 9. Vi lär oss att först fylla på upp till 10, och har därför igen repeterat
10-kompisarna, och pratat om vikten av att kunna dom utantill.
Känner man sig osäker så träna gärna hemma.
Veckans uppdrag i vårt tema Balansera och väga var att bygga egna mobiler, och det gjorde vi under torsdag och fredag. Vi byggde “påskmobiler” med hjälp av gem och sugrör. Det var en bra övning på många sätt -måla, klippa, montera ihop och samarbeta med en kompis:) Det visade sig att barnen var duktiga på alla moment.
Titta gärna i vårt klassrumsfönster när ni hämtar på fritids för där hänger de fina mobilerna.

Nästa vecka kommer vi på måndag att få besök i klassen av Thora Qvarfordt. Hon är lärarstudent och ska göra sin praktik här hos oss v.15-19.
Vi har som sagt inte någon läsläxa nästa vecka, då det är skärtorsdag och vi kommer då att ha lite andra aktiviteter under dagen. Vill man vara utklädd så får man gärna vara det.