Från och med den här veckan har vi Thora som är VFU student med i klassen. Hon kommer att vara hos oss under fem veckor framöver. Den här veckan har hon mest varit med och bekantat sig med klassen, men kommer från och med nästa vecka att ta lite mer ansvar och själv hålla i lektioner eller delar av lektioner. Det är alltid lika roligt när det kommer studenter hit till oss som vi under några veckor får arbeta tillsammans med i våra klasser.
Den här veckan läste vi sista kapitlet i Den magiska kulan. Så från och med nästa vecka kommer vi istället att börja med ett läsprojekt, som sträcker sig en månad framåt. Alla barn kommer istället för den vanliga läseboken, att få hem en biblioteksbok som de ska läsa en stund i varje dag. Tillsammans med boken på måndag så ligger ett informationsbrev i barnens plastmapp. Skulle ni efter det ha några ytterligare funderingar, så hör ni bara av er till mig.
Vi har sen i torsdags börjat med att äta vår skollunch i klassrummet istället för i matsalen. Vi hämtar maten i Hjärtat i A-huset och går sen till våra klassrum och äter. Detta för att minska på antal elever i matsalen. Det har de här två dagarna fungerat bra. Vi kommer att fortsätta med detta en tid framöver, vet i dagsläget inte hur länge. Barnen i klassen är duktiga och fixar det bra tycker jag. Har ni några funderingar, så hör bara av er till mig.