Vi har nu startat igång vårt läsprojekt och vår väggbokylla har börjat fyllas av färgglada bokryggar, kul! Barnen känns engagerade och tycker det är en rolig läxa. Hoppas det är samma känsla ni har därhemma.
Vi har pratat och läst om våren och den här veckan har den minst sagt varit lite växlande:) Vi har haft allt från lite sommarfeeling och shortsläge till vinter och överdragsbyxor på igen;)
Det är mycket diskussioner innan rast om man “måste” ha överdrag och jacka när man är ute. Prata gärna hemma om hur ni tycker att de ska vara klädda på rasten. Jag brukar säga att man ska något mer på sig ute än inne, och att det också beror på vad man ska göra ute. Sitter man mycket på backen eller leker i sandlådan, så är det överdrag som gäller, både för kyla, men också för att vi i annat fall drar in så mycket smuts i klassrummet. Sen beror det ju också på om man bara har ett par tunnare byxor/tights eller strumpbyxor på sig. Ja, ni förstår kanske vilka diskussioner kring detta vi kan ha under dagen…. Så ta gärna ett litet snack kring kläder och väder hemma under helgen.
Thora har under veckan läst ut vår högläsningsbok Sjörövarhöst, en bra och spännande bok tyckte klassen. Vi kommer på onsdag nästa vecka att ha en liten happening och avslutning med anknytning till boken. Vi kommer då att gå en promenad ner mot Fiskartorpet där vi kommer göra lite aktiviteter som hör ihop med boken. Jag har tänkt att vi går från skolan vid 8.30 och är tillbaka igen till lunch vid 11.00. För de som önskar så får man ha med sig en egen liten fikamatsäck. Vill man enbart ha frukt så tar man med det, och vill man inte ha något så funkar det också. Vi äter ju som sagt lunch som vanligt vid 11 tiden. Vi har alltså ingen idrott på onsdag, utan utflykten blir istället för idrott den dagen. Så hoppas vi på bra väder och sol:)
Vi avslutade veckan med att uppmärksamma Världsbokdagen. Vi pratade om och såg en film som handlade om en av våra största barnboksförfattare genom tiderna Astrid Lindgren, och vi stiftade lite närmare bekantskap med Pippi, som också vår nästa högläsningsbok handlar om. Vi kommer under en tid framöver att jobba utifrån tema Astrid Lindgren, och kommer då att lära oss lite mer om henne och om några av alla de fantastiska barnböcker som hon skrev.

Påminner om att det på fredag 30/4 är studiedag.