Då har vi klarat av en vecka med distansundervisning och jag och Rebecca är så tacksamma för den tid ni vårdnadshavare eller annan vuxen, har lagt ner för att detta skulle bli genomförbart. Utan er hade det blivit ingenting.

Jag kände mig så glad och varm i hjärtat efter att jag ringt runt och fått prata en stund med er vuxna och ibland även med ert barn. Ni har alla, barn som vuxna kämpat på och verkligen gjort ert yttersta. Vi hoppas att ni har känt att det har fungerat även sista dagen. Tillsammans, skola och hem, är vi bästa teamet kring ditt barn.

Nästa vecka kommer vi i skolan att börja med en intensivläsningsperiod. 15 minuter om dagen avsätts till läsning. Hoppas att det även går bra med läsprojektet som pågår hemifrån där barnen ska läsa 10 minuter om dagen. Någon dag nästa vecka kommer vi räkna och se hur många böcker vi lyckats läsa tillsammans och planera hur vi ska fira. 🥳

I matematiken kommer vi gå vidare och jobba framåt i böckerna och i svenskan på att skriva beskrivande texter. Det är här syftet med alla Pippi-avsnitt kommer in. Det finns så mycket att beskriva där.

På onsdag är det idrott och under den lektionen kommer skolloppet att genomföras. Eftersom barnen inte ska byta om är det bra om de redan där hemma sätter på sig bra kläder att springa i utomhus samt tar med en vattenflaska. Sätt gärna på en bit tejp med namn och klass så kommer den med större sannolikhet hem igen och inga onödiga tårar spills.

Angående den gula sponsorlappen barnen fick med sig hem i torsdags. Det är självklart valfritt att vara med och sponsra. Men om ni väljer att sponsra så känn inte att det måste vara en stor summa för att det ska vara värt. Även om det så bara är totalt 5 kronor “många bäckar små…” Ja, ni vet. 😉 Detta år sker insamlingen till Barnhjärnfonden. Ni behöver inte lämna in sponsorlappen utan ni sköter det hemma. Genom att ni som sponsrar använder QR-koden på lappen kommer rektor på skolan få hela skolans samlade resultat. Detta resultat kommer Rebecca dela med sig av här på bloggen.

Rebecca låter hälsa att hon verkligen ser fram emot att få lära känna barnen än mer och har förberett för barnens första vecka här i skolan.
Rebecca har i dagsläget endast sin privata mail. Detta hoppas vi ska lösa sig snabbt då hon redan har ett vilande “…@karstad.se”-konto. Tills dess kan ni fortsätta maila mig, Theres, så vidarebefordrar jag till henne. Hon kommer från och med måndag 17 maj, även ha ansvar för klasstelefonen.

Sen en påminnelse till alla er som inte gått in och kontrollerat era kontaktuppgifter. Gör det senast söndag denna vecka! Jag tänkte göra ett massutskick via Dexter någon dag nästa vecka.

Vecka: 23
måndag 7/6 Vi kommer ställa ut kläder som vi inte hittat ägare till innan skolan börjar och någon/några timmar efter skolan slut. Om inga kläder står ute kan ni alltid fråga fritids om hjälp.
tisdag 8/6 Även denna dag kommer kläder ställas ut.
onsdag 9/6 Idrott. Även denna dag kommer kläder ställas ut.
torsdag 10/6 Lek i Tegelparken, ta gärna med hjälm och sparkcykel hemifrån om du vill åka. Idag kommer barnens kläder/skor/stövlar skickas hem.
fredag 11/6 Skolavslutning 08:00-10:00. Skolbuss avgår 10:15 Vi kommer att ha olika aktiviteter i och utanför klassrummet innan vi önskar dem ett härligt sommarlov kl. 10.00. De som är på fritids äter lunch där.

Nu önskar vi er alla en skön, välförtjänt långhelg!
Vänliga hälsningar Theres och Rebecca.