God fortsättning & välkomna tillbaka!

Hoppas ni alla har haft en bra jul och ledighet. Barnen verkar vara nöjda med julen som gått även om den varit lite annorlunda i år. De flesta tyckte också att det var kul att komma tillbaka till skolan igen och flera berättade om att de längtat efter att få komma tillbaka och få jobba med matte och svenska. Det låter ju lovande inför terminen!
Vi har jobbat färdigt kapitel 4 i matteboken och även hunnit med att ha en diagnos på kapitlet. Det kapitlet har bland annat handlat om dubbelt och hälften, 10-kompisar och att räkna med pengar.
I svenskan har vi jobbat med att formulera meningar. Vi tränar och pratar mycket om att en mening börjar med stor bokstav och slutar med punkt. Att vi ska ha mellanrum mellan orden och att vi skriver med en tydlig handstil. Vi kommer fortsätta med att träna på att skriva och då bland annat genom berättande texter i form av sagor och egna små berättelser. Vi fortsätter också att jobba oss igenom alfabetet och till veckan är det dags för bokstaven Hh. Då kommer vi också att sätta igång med läsläxorna igen. Precis som förra terminen kommer läxan att vara från måndag till torsdag.
Jonas Helander är tillbaka igen efter sin föräldraledighet, vilket innebär att det nu är han som har musiken med barnen på fredagar. Maria (som hade musik förra terminen med barnen) är för tillfället vikarie i vår klass för Anna Engh, som kommer vara borta till och med v. 5.
Det har ju kommit en hel del snö under veckan och på rasterna är det full fart i vår pulkabacke.
Här kommer lite riktlinjer för vad som gäller:

Vintertid

I pulkabacken använder alla elever hjälm. Eleverna ska ha med en egen hjälm hemifrån om de vill åka under rasten.

Under fritidstid har alla fritids några hjälmar per avdelning att låna ut.

I pulkabacken åker vi med mjuka fordon exempelvis stjärtlapp, snowglider, madrass eller dylikt med hjälm på huvudet.

Snöbollskastning är förbjuden.