Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Kk i svenskan och i matte har vi hunnit med att ha en diagnos och att jobba med talen 9 och 10.
Vi har fått en klassmaskot som barnen röstade fram att han skulle heta Nils:) Än så länge håller Nils på att bekanta sig med alla barnen och sitter därför mest framme vid mitt bord och iakttar vad vi jobbar med under dagarna. Längre fram kanske han vågar göra lite större utsvävningar även utanför vårat klassrum.
Vi har en snällkalender i klassen och vi öppnar en lucka varje dag och får då ett nytt litet “snälluppdrag”. Den här veckan har det bland annat varit att skriva en snäll lapp till någon och att berätta om vad som är det snällaste någon har gjort för dig. Vi läser också ett kapitel om dagen i vår adventsbok Skorstensjul, och varje dag får en elev öppna ett litet kuvert innehållande en liten present. Alla kommer att hinna göra detta innan vi går på jullov.
Vi har också hunnit med att städa skolgården eftersom det var vi som den här veckan hade skolans städkvast hos oss. Vi delade på fredagen upp oss i smågrupper och gick runt skolgården och samlade in skräp som vi hittade. Nästa vecka lämnar vi över kvasten till 1C.
Vi avslutade veckan med att samlas på mattan tillsammans med våra fina små stentroll. Vi läste där upp våra trollsagor för varandra. Fantastiskt söta små sagor som barnen har skrivit. Sina troll och sagor får man nu ta med sig hem. Vi kommer att fortsätta jobba med sagor framöver också, och vi kommer att skriva både enskilda och gemensamma sagor och berättelser. Uppmuntra gärna till skrivande hemma också!