Vi har fortsatt jobba med bondgården, och den här veckan har vi lärt oss lite mer om hästar. Vi tränar oss på att läsa korta faktatexter och svara på enkla frågor. Mycket av vår tid och fokus ligger annars på att forma och skriva bokstäver. Även att hålla pennan rätt är något vi jobbar frekvent med och de allra flesta har ett penngrepp på pennan för att enklare kunna hålla pennan rätt i handen när vi skriver.
I matematiken har vi börjat med klockan. Den här veckan har det handlat om hel timme. Nästa vecka fortsätter vi med halvtimmar.
Vi pratar också mycket om vänskap och hur man är en bra kompis och vilka lekar som är bra att leka på rasterna och vilka lekar som ofta kan bli fel. Detta gör vi lite mer av just nu, då jag upplever att det varit lite mer osämja/konflikter på några raster. Prata gärna hemma om det också. Tillsammans brukar vi nå framgång:)
Nästa vecka tar vi en paus från läsläxa och vi kommer inte heller att jobba med någon ny bokstav, utan vi kommer istället att lägga fokus på att komma ikapp och göra färdigt sånt vi inte hunnit klart.
Vi har också tänkt att vi ska ha en lite mysig och rolig avslutning på fredag innan vi tar sportlov. Vi har tillsammans i klassen kommit fram till att vi ser på film, äter lite popcorn, dricker saft och har det allmänt mysigt. Vill man så får man också ha något extra mysigt på sig – pyjamas eller annan mysdress, och man får även ta med sig ett mindre gosedjur hemifrån om man önskar och att det är ok för er därhemma.